دانستنی های مهم مالیاتی برای مشاوره کارفرمایان
نکات مهمی که کارفرمایان باید از مالیات بدانند
مالیات حقوق وجهی است که دولت ها از اشخاص با توجه به شغل و درآمد آنها دریافت می کنند. مالیات یکی از اصلی ترین منبع درآمد دولت ها می باشد.طبق قانون، مالیات دهندگان باید سالانه اظهارنامه مالیات بر درآمد را برای تعیین تعهدات مالیاتی خود ارائه دهند.
مالیات جهت تأمین بودجه خدمات عمومی، پرداخت تعهدات دولت و تهیه کالاهای لازم برای شهروندان استفاده می شوند.در این مقاله، با نرخ های مالیات بر حقوق در سال ۹۹ آشنا می شوید.
مالیات حقوق :
طبق ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم، همه افرادی که مشغول به کار می باشند، حقوق می گیرند و بیمه تامین اجتماعی برای آنها لحاظ می گردد، بایستی بخشی از حقوقی که دریافت می کنند را به عنوان مالیات حقوق به وزرات اقتصاد و دارایی پرداخت کنند.
میزان مالیات پرداختنی در هر سال متفاوت است و طبق بخشنامه هایی به کلیه کارفرماها و بنگاههای اقتصادی ارسال می گردد.کارفرمایان وظیفه دارند مالیاتی که به حقوق و مزایای کارکنانشان تعلق گرفته است را کسر کرده و به حساب مشخص شده وزرات امور اقتصاد و دارایی واریز نمایند.
موارد مشمول مالیات، ۶۶ قلم می باشد که در جدول زیر مشاهده می کنید:
معافیتهای مالیاتی :
معافیت مالیاتی به معنای کاهش یا حذف مسئولیت پرداخت اجباری می باشد.این مقوله در راستای سیاست های حمایتی دولت ها انجام می گیرد.شارل منتسکیو که کتاب روح القوانین را نگاشته است، معتقد می باشد، هدف از معافیت های مالیاتی تعدیل شرایط کسانی است که یا دچار آسیب شده اند و یا در مناطق محروم زندگی می کنند.
وضعیت معاف از مالیات ممکن است تنها بخشی از اقلام را از پرداخت مالیات، کاهش نرخ و یا مالیات معاف کند. به طور مثال، سازمانهای خیریه به طور کامل از مالیات معاف می باشند.موارد دیگری را در زیر میبینید.
معافیت های مالیات بر درآمد حقوق شامل موارد زیر می باشد:
مدیران و اعضای هیئت های سیاسی خارجی و اعضای نمایندگی های فوق العاده از دولت های بین المللی که وارد کشور می گردند.
رؤسا و اعضای مأموریتهای کنسولی خارجی در ایران و کارمندان مؤسسات فرهنگی دولت خارجی، نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود (به شرط معامله متقابل)
کارشناسان خارجی که از محل کمکهای بلاعوض فنی و اقتصادی و علمی و فرهنگی دولت خارجی و یا مؤسسات بین المللی به ایران اعزام میگردند.( به شرط موافقت ایران)
کارمندان محلی سفارتخانهها،کنسولگریها ونمایندگیهای دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج، نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت جمهوری اسلامی ایران در صورتی که تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران را نداشته باشند. (به شرط معامله متقابل)
حقوق بازنشستگی، وظیفه، مستمری، پایان خدمت، خسارت اخراج، بازخرید خدمت و وظیفه، مستمری پرداختی به وراث، حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده که در مواقع بازنشستگی یا از کارافتادگی به حقوق بگیر پرداخت می گردد.
هزینه سفر، فوق العاده مسافرت کاری
مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه، خانههای ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران.
وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی، معالجه و امثال آن.
عیدی سالانه یا پاداش آخر سال، معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات های مستقیم.
خانههای سازمانی که با اجازه قانون یا به موجب آییننامههای خاص، در اختیار مأموران کشوری قرار میگیرد.
وجوهی که بابت هزینه معالجه کارکنان یا افراد تحت تکفل آنها، توسط کارفرما مستقیماً یا به وسیله حقوق بگیر، به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت گردد.
مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان، حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (۸۴)
درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات، جانبازان انقلاب اسلامی،جنگ تحمیلی و آزادگان.
مالیات حقوق سال ۹۹:
دولت در لایحه بودجه سال ۹۹، ۱۹۵ هزار میلیارد تومان را به عنوان درآمد مالیاتی مشخص نموده است. طبق این لایحه، مالیات حقوق سال ۹۹ برای حقوق های ۳ میلیون تومان و کمتر از آن، صفر درصد و دارای معافیت می باشد. همچنین معافیت مالیاتی در سال ۹۹ با سقف ۳۶ میلیون تومان می باشد.
نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیر دولتی اعم از حقوق و مزایای فوق العاده و کارانه مازاد بر مبلغ مذکور، تا یک و نیم برابر آن مشمول مالیات سالانه به نرخ ده درصد (۱۰%)، نسبت به مازاد یک و نیم تا دو و نیم برابر آن، مشمول مالیات سالانه پانزده درصد (۱۵%)، نسبت به مازاد دو و نیم تا چهار برابر آن، مشمول مالیات سالانه بیست درصد (۲۰%) و نسبت به مازاد چهار برابر مشمول مالیات بیست و پنج درصد (۲۵%) خواهد بود.
نرخ های مالیات حقوق در سال ۹۹ :
کارفرمایان عزیز در صورت بروز سوالات مالی و مالیاتی می توانند با مهندس مهدی روح الله زاده مدیر گروه مالیاتی کارفرمانیوز تماس بگیرند.
منبع : blog.finto.ir