کارفرمانیوز - دانستن قواعد و مقررات قانون کار و نحوه اجرای آن یکی از مهارت هایی ست که کارفرمایان می بایستی یا شخصا و یا به واسطه داشتن مشاور حقوقی قانون کار و یا وکیل اداره کار از آن آگاه باشد.در این سلسله مقالات سعی خواهیم کرد در این زمینه یاری گر شما باشیم و در صورتی که نیاز به مشاوره در این خصوص داشتید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
با توجه به ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی کمک عائله مندی ( حق اولاد ) به کلیه بیمه شدگان تعلق میگیرد که اولا سابقه پرداخت ۷۲۰ روز حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی را دارا بوده و ثانیا سن فرزندان آن ها از ۱۸ سال کمتر باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته و یا بنا به گواهی کمیسیون های پزشکی مربوط قادر به کار نباشند.
میزان کمک عائله مندی نیز معادل نیز معادل سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده و حداکثر بابت ۲ فرزند تعیین گردیده است.
شرایط پرداخت کمک عائله مندی در صورتی که فرزندی جایگزین فرزند دیگر شود، با توجه به ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی، اگر به فرزند بیمه شده ای به دلیل رسیدن به سن ۱۸ سال حق اولاد تعلق نگیرد فرزند دیگر وی در صورت احراز شرایط قانونی میتواند جایگزین گردد.
در مقررات سابق اقدام کارگر به ترک کار از موارد خاتمه قرارداد کار که پرداخت حق سنوات برای آن منظور شود، شناخته نشده بود و برای کسانی که بدون رعایت تبصره ماده ۲۱ این قانون محل کار را ترک و با کارفرما قطع رابطه می کردند مزایائی پیش بینی نشده بود که این مسئله با توجه به صدور رای وحدت رویه از بین رفته و به کارگر ترک کار کرده هم سنوات تعلق می گیرد.
باتوجه به ماده ۲۹ قانون کار در صورتی که بنا به تشخیص هیات حل اختلاف، کارفرما موجب تعلیق قرارداد از ناحیه کارگر شناخته شود، کارگر استحقاق دریافت خسارت ناشی از تعلیق را خواهد داشت و کارفرما مکلف است کارگر تعلیقی از کار را به کار سابقش بازگرداند.
اگر استعفای کارگر با توجه به مفاد ماده ۲۰ و۲۱ قانون کار صورت گیرد، کارگر مشمول اخذ سنوات به ازاء هر سال یک ماه آخرین حقوق خواهد بود. و درصورتی که موارد قانونی مذکور رعایت نشده باشد ترک کار تلقی شده و استعفا موضوعیت ندارد.
با توجه به ماده ۳۹ قانون کار جدید، مزد و مزایای کارگران که به صورت نیمه وقت و یا کمتر از ساعات قانونی تعیین شده به کار اشتغال دارند به نسبت ساعات کار انجام شده ،محاسبه و پرداخت میشود.
ادامه دارد ...