کارفرمانیوز - بر اساس طرح مشوق های بیمه ای تمامی کارفرمایان مشمول طرح، در صورت به‌کارگیری نیروی جدید کار تحصیل‌کرده دانشگاهی و داشتن شرایط لازم، از مشوق بیمه‌ای مبنی بر معافیت از پرداخت حق‌بیمه سهم کارفرما حداکثر تا پایان سال٩٧ برخوردار می‌شوند. ضمنا هزینه اجرای این طرح توسط دولت به تامین‌اجتماعی پرداخت می‌شود.

کارگاه‌های مشمول طرح برخورداری از مشوق‌های بیمه‌ای سهم کارفرما باید چه شرایطی داشته باشند؟


کارفرمایان تمامی کارگاه‌های تولیدی و خدماتی که دارای مجوز فعالیت معتبر از مراجع رسمی کشور بوده و قبلا در تامین‌اجتماعی کد کارگاهی دریافت کرده و حداقل دو نفر تحت‌پوشش بیمه داشته باشند، می‌توانند از معافیت بیمه‌ای سهم کارفرما در طرح مشوق‌های بیمه‌ای برای کارفرمایان استفاده کنند. ضمنا کارگاه‌های جدیدالتاسیس در زمان اجرای طرح (سال ١٣٩٧) نمی‌توانند از این معافیت برخوردار شوند.


نیروی کار جدید برای استخدام در کارگاه‌های مشمول طرح، جهت بهره‌مندی از معافیت حق‌بیمه سهم کارفرما باید چه شرایطی داشته باشد؟


نیروی کار جدید مشمول معافیت سهم کارفرما، از دانش‌آموختگان دانشگاهی بیکار که دارای مدرک کارشناسی و بالاتر بوده و حداقل سه ماه از ثبت‌نام آن‌ها  به‌عنوان جوینده کار در مراکز کاریابی و مشاوره‌ای غیردولتی دارای مجوز یا سامانه کارورزی وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی سپری شده باشد، انتخاب می‌شوند.اما در شهرها یا بخش‌های فاقد دفاتر کاریابی غیردولتی، تائیدیه اداره تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی محل مبنی بر بیکاربودن فرد کفایت می‌کند. 


از دیگر شرایط نیروی کار جدید شمول معافیت حق‌بیمه سهم کارفرما، نداشتن بیش از یک‌سال سابقه پرداخت حق‌بیمه قبل از ثبت‌نام آنان است.


همچنین حداکثر سن برای متقاضیان کار با مدرک کارشناسی ٢٥سال، کارشناسی ارشد ٢٨سال و متقاضیان کار با مدرک دکترا ٣٢سال تمام است، البته به حداکثر سن دانش‌آموختگان جویای کار پسر که خدمت سربازی را گذرانده‌اند، دو سال اضافه می‌شود. ضمن آنکه دانش‌آموختگان پسر مشمول این طرح باید حتما کارت پایان‌خدمت یا معافیت از خدمت نظام وظیفه داشته باشند.


لطفا در خصوص نحوه اجرای طرح مشوق بیمه‌ای برای کارفرمایان کارگاه‌های دارای شرایط توضیح دهید.


تمامی کارفرمایان مشمول طرح در صورت به‌کارگیری نیروی جدید کار تحصیل‌کرده دانشگاهی و داشتن شرایط لازم، از مشوق بیمه‌ای مبنی بر معافیت از پرداخت حق‌بیمه سهم کارفرما (٢٠درصد دستمزد بیمه‌شدگان مشمول این طرح) حداکثر تا پایان امسال مشروط به ارسال لیست و پرداخت حق‌بیمه برخوردار می‌شوند.


به عبارت دیگر، کارفرمایان این‌گونه کارگاه‌ها برای نیروی کار جدید حائز شرایط خود، به‌جای واریز ٣٠درصد دستمزد به‌عنوان حق‌بیمه، فقط ١٠درصد دستمزد را (٧درصد سهم بیمه‌شده و ٣درصد بیمه بیکاری) پرداخت می‌‌کنند.


اما کارگاه‌های دارای شرایط، به‌ ازای هر دو نفر بیمه‌شده صرفا مجاز به استخدام یک نفر نیروی کار جدید دارای مدرک دانشگاهی هستند که معافیت بیمه‌ای سهم کارفرما به آنان تعلق بگیرد.


به‌عنوان مثال، کارگاهی که دارای چهار نفر بیمه‌شده است، می‌تواند حداکثر دو نیروی کار دانشگاهی جدید دارای شرایط استخدام کند که مشمول طرح معافیت بیمه‌ای سهم کارفرما شود. اما اگر کارفرما بخواهد یک نفر نیروی کار جدید دانشگاهی دیگر (علاوه بر دو نفر قبلی) که مشمول این طرح قرار بگیرد جذب کند، لازم است ابتدا دو نفر دیگر بیمه‌شده (که لزومی ندارد حتما دارای تحصیلات دانشگاهی باشند) استخدام کرده و حق‌بیمه آنان را به‌طور کامل (بدون معافیت بیمه‌ای) پرداخت کند تا نفر سوم در ماه آینده بتواند جذب و مشمول برخورداری از معافیت بیمه‌ای شود.


آیا کارفرمایان کارگاه‌های تولیدی و خدماتی که نیروی کار دانشگاهی جدید را به‌جای نیروی کار شاغل در کارگاه که اخراج، مستعفی یا ترک کار کرده‌اند، به‌کار می‌گمارند، می‌توانند مشمول استفاده از مشوق بیمه‌ای (معافیت از پرداخت حق‌بیمه سهم کارفرما) برای نیروی جدید شوند؟


خیر، چنانچه به هر طریقی مشخص شود نیروی کار جدید معرفی‌شده در کارگاه، مشمول مشوق بیمه‌ای نبوده یا به روشی غیر از روش‌های فوق در کارگاه جذب شده، بلافاصله از شمول طرح مشوق بیمه‌ای حذف و کارفرمای کارگاه از مزایای معافیت بیمه‌ای سهم کارفرما محروم می‌شود و باید تمامی ضرر و زیان واردشده در این خصوص را به تامین‌اجتماعی بپردازد.


همچنین اگر برای سازمان تامین‌اجتماعی ثابت شود که در برخی از کارگاه‌های مشمول قانون تامین‌اجتماعی، صرفا برای استفاده از مزایای طرح مشوق بیمه‌ای جهت کارفرمایان، همان نیروی کار قبلی خود را به‌عنوان نیروی کار جدید، استخدام کنند، فرد موردنظر به‌عنوان نیروی کاری عادی (بدون معافیت بیمه‌ای) محسوب شده و کل حق‌بیمه (سهم کارگر و کارفرما)  باید برای وی پرداخت شود.


طرح مشوق بیمه ای


موارد مهم آیین نامه مشوق های بیمه ای به شرح زیر است :


بخش اول : تعاریف و شرایط

١- کارفرما: شخص حقیقی یا حقوقی است که در ماده (٣) قانون کار جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ١٣٦٩و بند (٤) ماده (٢) قانون تامین اجتماعی مصوب ١٣٥٤ تعریف شده و اداره کارگاه و موسسات موضوع این دستوراداری را برعهده دارد.

٢- نیروی کار جدید: افراد دانش آموخته دانشگاهی که در سال ٩٧پس از صدور این دستور اداری در یکی از کارگاههای موصوف بکار گرفته شده و دارای شرایط ذیل می  باشند.                                                                                                 

٢‏‏-١‏‏- بیکاران دارای مدرک کارشناسی و بالاتر که حداقل سه ماه از ثبت نام آنها در مراکز کاریابی و مشاوره ای سپری شده است.

٢‏‏-٢‏‏- حداکثر سن برای مقطع کارشناسی (٢٥)سال تمام، برای مقطع کارشناسی ارشد(٢٨) سال و برای مقطع دکترا(٣٢) سال است. به حداکثر سن دانش آموختگان جویای کار پسر که دوره خدمت نظام وظیفه را گذرانده اند، دو سال اضافه می‌شود.

٢‏‏-٣‏‏- عدم سابقه بیمه تامین اجتماعی بیش از یکسال قبل از ثبت نام.

٢‏‏-٤‏‏- ثبت نام در مراکز کاریابی خصوصی دارای مجوز و یا سامانه کارورزی.

تبصره: نیروی کار جدید مشمول معافیت حق بیمه سهم کارفرما از بین افرادی انتخاب می شود که در دفاتر کاریابی غیردولتی دارای مجوز بعنوان جوینده کار ثبت نام نموده باشد. در شهرها یا بخشهای فاقدکاریابی غیر دولتی، تائیدیه اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی مبنی بربیکار بودن فرد ضرورت دارد.

٢‏-٥‏- الزام دانش آموختگان پسر به دارا بودن کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت نظام وظیفه.

٣‏- کارگاه مشمول: کارگاههای تولیدی و خدماتی طبق تبصره (٢) ذیل بند (ت) آئین نامه هیات وزیران به شماره فوق الذکر با لحاظ شرایط ذیل:

٣‏‏-١‏‏- دارای مجوز فعالیت معتبر از مراجع رسمی کشور.

٣‏‏-٢‏‏- دارای کد بیمه کارگاهی و حداقل دونفر تحت پوشش بیمه.

تبصره١: کارگاههای جدیدالتاسیس در زمان اجرای طرح، از شمول این دستوراداری مستثنی خواهند بود.

٤- مشوق بیمه ای: وجهی معادل حق بیمه سهم کارفرمای نیروی کار جدید که از محل تبصره ١٤ قانون بودجه سالهای٩٦ و ٩٧ کل کشور که جهت وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی تخصیص یافته است و بصورت ماهیانه و مستمر به سازمان تامین اجتماعی در چارچوب طرح مربوطه پرداخت می شود.

٥- سامانه: سامانه نرم افزاری مستقر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نشانی:  rasad_eshteghal.ir که اطلاعات مربوط به طرح در آن درج می‌گردد.

بخش دوم : نحوه اجرای مشوق بیمه ای

٦- کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول این دستوراداری درصورت بکارگیری نیروی کار جدید و احراز شرایط ذکر شده از مشوق بیمه ای (معافیت از پرداخت ٢٠درصد حق بیمه سهم کارفرما) حداکثر تا پایان سال ٩٧(در صورت تامین و تخصیص اعتبار مربوطه براساس قوانین بودجه سنواتی سال ٩٧) مشروط به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه مقرر مطابق مواد ٢٨و ٣٩ قانون تامین اجتماعی بهره مند خواهند بود.

٧- کارگاههای مشمول این طرح، به ازای هر دو نفربیمه شده، صرفاً مجاز به استخدام یک نفر نیروی کار دارای مدرک دانشگاهی هستند. مثال: کارگاهی که دارای ٤نفر بیمه شده می باشد می تواند ٢نفر نیروی کار به شرح این دستورالعمل جذب نماید. چنانچه تمایل به جذب یک نفر نیروی کار جدید دیگر باشد لازمست که ٢نفر دیگر بیمه شده جذب و حق بیمه آنها را کامل ارسال و پرداخت نماید تا نفر سوم را در ماه آتی بتواند جذب و از مزایای این دستورالعمل برخوردار گردد.

٨- معرفی نیروی کار جدید توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارسال تصویر پرینت ثبت نام  شاغل و کارگاه (تصویر پیوست) منضم به نامه ثبت شده جهت شعبه ذیربط خواهد بود که در دبیرخانه شعبه به ثبت می رسد.

٩-  تعداد نیروی کار جدید، بر اساس نیروی کار مازاد نسبت به بیشترین تعداد بیمه شدگان در سه ماهه آخر قبل از زمان بکارگیری نیروی کار جدید با رعایت دستورالعمل اجرائی ٤٦٨٣‏‏/٩٦‏‏/١٠٠٠ مورخ ٤‏‏/٥‏‏/٩٦ و تاکید به رعایت تبصره ذیل بند ٢ این دستوراداری می باشد.

١٠- چنانچه به هر طریقی احراز گردد، نیروی کار جدید معرفی شده در کارگاه، مشمول مشوق بیمه ای نبوده و یا از طریقی به غیر از طرق ذکر شده در کارگاه جذب شده است بلافاصله از شمول طرح مشوق بیمه ای حذف و کارفرمای کارگاه از مزایای این دستوراداری محروم گردیده و می بایست مطابق قوانین و مقررات جاری نسبت به پیگیری ضرر و  زیان وارده از وی اقدام لازم بعمل آید.

١١- درصورتیکه برای شعبه احراز گردد که کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی، منحصراً به جهت استفاده از مزایای این دستوراداری همان نیروی کار قبلی را بعنوان نیروی کار جدید جذب نموده است، فرد مورد نظر جزء نیروهای کاری کارگاه محسوب و از شمول این دستور اداری خارج خواهد بود.

بخش سوم : سایر

١٢-  هر نیروی کار منحصراً از طریق یک کارگاه مشمول این دستور اداری خواهد بود.



منبع : سایت تامین اجتماعی


www.karfarmanews.irکارفرمانیوزپایگاه اطلاع رسانی کارفرمایان